وقتی در مورد خوشه ها در بازاریابی و تولید محتوا صحبت می کنیم، به ایجاد دسته های موضوعی اشاره می کنیم که به بهبود موقعیت و استراتژی سئو شما کمک می کند. در این مقاله، نگاهی خواهیم داشت به این که این کلاسترهای موضوعی چه هستند، چگونه آنها را ایجاد کنیم و اصلا چرا باید آنها را ایجاد کنیم.
فهرست مطالب
خوشه موضوعی چیست؟
داشتن یک وب سایت با محتوای سازماندهی شده و خوب بسیار مهم است، زیرا گوگل این موضوع را در هنگام تعیین موقعیت سئو در نظر می گیرد. چرا؟ زیرا یک وب سایت سازمان یافته خزیدن (crawl) و تجزیه و تحلیل همه محتوای میزبانی شده در آن را برای الگوریتم آسان تر می کند. دقیقاً در اینجا در معماری وب سایت شما است که یک خوشه موضوعی می تواند به شما کمک کند.
قبل از پرداختن به اینکه خوشه موضوعی محتوا چیست، مهم است که بدانید صفحه ستون چیست، زیرا این صفخات پایه های خوشه های موضوعی هستند.
صفحه ستونی یک صفحه وب است که نمای کلی یک موضوع یا یک کلمه کلیدی کلی را ارائه می دهد. سپس میتوانید «خوشههایی» از مقالات دیگر ایجاد کنید که با موضوعات فرعی آن کلمه کلیدی عمومی سروکار دارند.
به عنوان مثال، تصور کنید یک وب سایت در مورد بازاریابی دیجیتال دارید و می خواهید برای کلمه کلیدی “بازاریابی محتوا” رتبه بگیرید.
ابتدا باید یک صفحه ستون در مورد “بازاریابی محتوا” بنویسید و باید محتوا را به بخش هایی مانند H2، H3 و غیره تقسیم کنید.
سپس بر اساس H2 ها باید مقالات مرتبط بنویسید. به عنوان مثال، «بازاریابی محتوا در بازاریابی درونگرا»، «بازاریابی محتوا در مقابل محتوای برند»، «بازاریابی محتوا: 10 مثال» یا «نحوه ایجاد یک استراتژی محتوا به صورت گام به گام». به این ترتیب شما یک کلاستر موضوعی یا خوشه مرتبط با بازاریابی محتوا ایجاد خواهید کرد.
مهم است که تمام مقالاتی که بخشی از خوشه موضوعی هستند به صفحه ستون مربوطه خود پیوند داده شوند. همچنین ضروری است که URL خوشه موضوعی با همان ساختار صفحه ستون شروع شود. بنابراین، اگر نشانی اینترنتی مقاله «بازاریابی محتوا» «http://www.nameofbusiness.com/content-marketing» باشد، نشانی اینترنتی یکی از مقالات در خوشه باید «http://www.nameofbusiness.com/content-marketing/how-to-make-a-content strategy-step-by-step» باشد.
چگونه گام به گام یک خوشه موضوعی بسازیم
اکنون که میدانید خوشههای موضوعی چه هستند و چقدر برای موقعیتیابی سئو مهم هستند، بیایید نحوه ایجاد آنها را در سه مرحله ساده بررسی کنیم.
ابتدا صفحات ستون خود را ایجاد کنید: هر یک از صفحات ستونی شما باید شامل تمام موضوعاتی باشد که در خوشه های موضوعی با عمق بیشتری پوشش خواهید داد. به عنوان مثال، در مقاله خود در مورد “سفر به آفریقا” باید در مورد مراکش، تانزانیا، آفریقای جنوبی و غیره به صورت خلاصه صحبت کنید. در خوشه هاست که باید هر یک از آنها را گسترش دهید.
بعد، خوشه های موضوعی خود را ایجاد کنید: هنگامی که صفحه اصلی را دارید، زمان آن است که موضوعات فرعی را در صفحات جداگانه توسعه دهید. البته، همانطور که محتوای خوشه ها را می نویسید، لازم است صفحات ستون خود را گسترش دهید تا خوشه های جدید را در صورت نیاز اضافه کنید.
صفحات را به یکدیگر پیوند دهید: همانطور که گفته شد، تمام خوشه هایی که ایجاد می کنید باید به کلمه کلیدی مربوطه خود در صفحه ستون شما پیوند داده شوند و بالعکس. این به بهبود سئو و افزایش ترافیک سایت شما کمک زیادی می کند.
چرا یک خوشه موضوعی ایجاد کنیم؟
اهداف ایجاد یک خوشه موضوعی دولایه است. از نظر داخلی، خوشه بندی انجام می شود تا محتوای شما به خوبی سازماندهی شود. به این ترتیب، پیدا کردن محتوای مورد نظر و دانستن اینکه قبلاً در مورد چه موضوعاتی صحبت کرده اید و کدام موضوعات هنوز در صف تولید محتوا هستند، بسیار آسان تر است.
از نظر خارجی، خوشه بندی یک راه کلیدی برای تقویت سئو است، زیرا نیازی به سرمایه گذاری زمان و هزینه زیادی برای آن ندارید. همچنین خوشه ها برای ارائه آسان محتوا به کاربران ایجاد شده اند. این به نوبه خود باعث بهبود تجربه کاربر می شود.
مزایای استفاده از خوشه موضوعی
وضعیت سئوی شما را بهبود می بخشد: موتورهای جستجو می توانند صفحات سایت شما را سریعتر کرال کنند.
تجربه کاربری را افزایش می دهد: اگر کاربر در وب سایت شما احساس راحتی کند و بتواند با چابکی در آن گشت و گذار کند، احتمالاً یک اقدام ارزشمند مانند خرید انجام می دهد. همچنین احتمال بیشتری دارد که مدت طولانی تری در سایت شما بمانند، این چیزی است که به موقعیت شما در رتبه بندی گوگل کمک می کند زیرا نرخ پرش شما کاهش می یابد.
باعث ایجاد محتوای ارزشمندتری می شود: شما قادر خواهید بود محتوایی با اطلاعات خاص تر ایجاد کنید که بتواند به کاربران کمک کند و به سوالات و نقاط درد آن ها پاسخ دهد.
خطر کنیبالیزیشن را کاهش می دهد: کنیبالیزیشن محتوا زمانی اتفاق می افتد که بیش از یک صفحه در وب سایت شما سعی می کند برای یک کلمه کلیدی یکسان رتبه بگیرد. با خوشههای موضوعی، تشخیص اینکه از چه کلمات کلیدی قبلاً استفاده کردهاید آسانتر خواهد بود، بنابراین احتمال تکرار آنها کمتر خواهد بود.