تبلیغات یک عنصر ضروری در موفقیت هر برندی است، با انجام تبلیغات شما خود را به عموم معرفی می کنید و مشتریان جدیدی را جذب می کنید.
راههای زیادی برای تبلیغات وجود دارد، اما برای موفقیت در این زمینه،تبلیغات باید با استراتژیای حمایت شوند که با اهداف کلی برند شما مطابقت داشته باشد. ما در مقاله ای دیگر به این پرداختیم که تبلیغات چیست و چطور می تواند به شرکت شما کمک کند. در این مقاله به این خواهیم پرداخت که استراتژی های تبلیغاتی چیست، چه انواعی دارد و 10 مثال می آوریم که می توانید آنها در شرکت خود اعمال کنید.
فهرست مطالب
استراتژی تبلیغات چیست؟
استراتژی تبلیغاتی یک برنامه عملیاتی است که برای افزایش فروش محصولات یا خدمات خاص، جذب مشتریان جدید و دعوت از مشتریان موجود برای انجام خرید دوباره طراحی شده است.
استراتژی تبلیغات بخشی از برنامه بازاریابی یک برند است، بنابراین باید با اهداف شرکت همسو باشد. همچنین ضروری است که نام تجاری، لحن و هویت برند را در نظر بگیرید تا تجربه کاربر دارای عناصر ناسازگار نباشد.
چه انواعی از استراتژی های تبلیغاتی وجود دارد؟
استراتژی های تبلیغاتی زیادی وجود دارد، زیرا موقعیت، هویت و اهداف هر برند منحصر به فرد است. برای دریافت ایده ای از احتمالات، بیایید نگاهی به نحوه طبقه بندی HubSpot 3 نوع اصلی استراتژی تبلیغات بیندازیم.
1. تبلیغات محتوایی
این استراتژی تبلیغاتی به دنبال تأثیر مستقیم بر مصرف کنندگان از طریق کانال های مختلف با پیامی مستقیم و واضح است که هدف آن رسیدن به بیشترین تعداد مخاطب ممکن است.
اگرچه ویژگیهای مشابهی با بازاریابی محتوا دارد، اما از آنجایی که مستقیمتر و بیشتر بر برند متمرکز است، دقیقا با آن یکسان نیست.
در تبلیغات محتوایی، میتوانیم زیرگروههای زیر را تشخیص دهیم:
تبلیغات آموزنده: بر نشان دادن نام تجاری و ارزشی که می تواند برای مشتریان بالقوه به ارمغان بیاورد تمرکز دارد. معمولاً مبتنی بر ارزش های عقلانی است.
تبلیغات مقایسه ای: بر مقایسه یک برند با رقبا تمرکز می کند تا ویژگی هایی را که آن را متمایز می کند تقویت کند و مصرف کننده را متقاعد کند که می تواند مزایای بیشتری ارائه دهد. اگرچه این کار می تواند بسیار موثر باشد، اما باید هنگام طرح ادعای خود بسیار مراقب باشید تا با مشکلات قانونی مواجه نشوید.
تبلیغات عاطفی: اگر تبلیغات آموزنده بیشتر مبتنی بر عوامل منطقی باشد، تبلیغات عاطفی به دنبال واکنش عاطفی است. این می تواند در تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید بسیار مؤثر باشد، زیرا می دانیم که این نوع تبلیغات یک مؤلفه ناخودآگاه قوی دارند که بر برانگیختن احساس مردم در مورد یک محصول یا خدمت استوار است.
2. تبلیغات Pull یا جذب
این استراتژی تبلیغاتی برای برندهایی مناسب است که در حال حاضر به خوبی شناخته شده و در بازار موقعیت خوبی دارند. هدف این استراتژی به جای دنبال کردن مشتریان، حفظ برند در ذهن مصرف کننده و سوق دادن افراد به سمت آن است. بر شناسایی برند و وفاداری بلند مدت تمرکز دارد.
3. تبلیغات Push یا رانشی
این استراتژی تبلیغاتی بیشتر برای محصولات یا خدمات جدید مناسب است، زیرا به دنبال شناساندن چیزی جدید در بین مصرف کنندگان به منظور کسب موقعیت خوب و ایجاد فروش است.
استراتژی رانشی می تواند از کانال های مختلفی استفاده کند، از رسانه های سنتی گرفته تا تبلیغات شبکه های اجتماعی. این نوع تبلیغات در بسیاری از موارد، با استراتژی های قیمت گذاری همراه است. برای مثال، ارائه قیمتهای راهاندازی ارزانتر برای ایجاد تعداد زیادی از مصرفکنندگان اولیه.
همچنین معمول است که تبلیغات رانشی همراه با بازاریابی محتوا انجام شود، به طوری که یک برند جدید بتواند در همان ابتدا قدرت خود را تثبیت کند و خود را به عنوان یک متخصص در بخش خود معرفی کند.
12 نمونه از استراتژی های تبلیغاتی آنلاین
بیایید نگاهی به برخی از پرکاربردترین و موثرترین استراتژی های تبلیغاتی بر اساس گزارش PPCExpo و سایر متخصصان بازاریابی و تبلیغات بیندازیم.
1. بازاریابی موتور جستجو SEM
تبلیغات پولی در موتورهای جستجو (SEM) مانند گوگل شامل تبلیغات موقعیت یابی با کلمات کلیدی خاص است. به این ترتیب، هنگامی که شخصی عبارتی مرتبط با برند شما را جستجو می کند، تبلیغ شما می تواند در جایگاه برجسته ای در میان نتایج ظاهر شود.
SEM یکی از محبوبترین استراتژیهای تبلیغاتی در محیط دیجیتال است، زیرا به شما امکان میدهد مستقیماً افرادی را که قصد خرید بالایی دارند بر اساس جستجوهایشان هدف قرار دهید. علاوه بر این، این یک استراتژی همه کاره است، زیرا به شما امکان می دهد در مراحل مختلف فرآیند خرید به مخاطبان بسیار متفاوتی دست پیدا کنید.
2. تبلیغات شبکه اجتماعی
این استراتژی تبلیغاتی شامل قرار دادن تبلیغات پولی در شبکه های اجتماعی، معمولاً از طریق مدل پرداخت به ازای کلیک است.
چیزی که این کار را به خوبی برجسته می کند، امکان هدف گذاری عالی است. به خاطر داشته باشید که شبکههای اجتماعی دادههای زیادی در مورد کاربران خود دارند، بنابراین میتوانید مخاطبان بسیار خاصی را بر اساس عواملی مانند سبک زندگی یا علایق آنها تقسیمبندی کنید.
علاوه بر این، میتوانید از این پلتفرمها برای ارتباط با کاربرانی که از قبل برند شما را میشناسند (با وارد کردن پایگاههای داده) استفاده کنید. همچنین می توانید مخاطبانی مشابه بازدیدکنندگان، سرنخها یا مشتریان خود ایجاد کنید، به شکلی که فقط کاربرانی که به احتمال زیاد تبدیل می شوند هدف قرار بگیرند.
3. بازاریابی ایمیلی
ایمیل مارکتینگ یک استراتژی تبلیغاتی است که در طول سال ها با اختراع مجدد خود بارها و بارها اثربخشی خود را حفظ کرده است. طبق برخی مطالعات، بازگشت سرمایه (ROI) این کانال به ازای هر دلار سرمایه گذاری نزدیک به 40 دلار است.
علاوه بر ROI خیره کننده، یکی دیگر از مزیت های بزرگ بازاریابی ایمیلی این است که می توان آن را با انواع موقعیت ها، برند ها و کمپین ها، از اولین گام های تولید سرنخ تا وفاداری طولانی مدت، تطبیق داد. جای تعجب نیست که این یکی از استراتژی های تبلیغاتی ترجیحی برای برندها است!
4. تبلیغات بومی
تبلیغات بومی قالبی است که شامل قرار دادن محتوای پولی بر روی پلتفرمهای مختلف است که از نظر شکل و عملکرد با محیطی که در آن ظاهر میشود تطبیق مییابد. اگرچه باید به وضوح به عنوان تبلیغات شناسایی شود، اما به روشی بسیار بهتر نسبت به سایر روش های تبلیغاتی (مانند بنرها) در زمینه خود ادغام میشود. همچنین محتوای ارزشمندی را در اختیار کاربران قرار می دهد که آنها را به سمت مصرف داوطلبانه سوق می دهد.
5. اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ یک استراتژی تبلیغاتی است که بر اعتبار افرادی که در رسانه های اجتماعی حضور قوی دارند متکی است و برای تبلیغ یک محصول یا خدمت به دنبال کنندگان اینفلوئنسر استفاده می شود.
پیش از این، این تمایل وجود داشت که برای تعداد فالوورهایی که یک فرد دارد بیش از هر چیز دیگری باید ارزش قائل شد و کمپین هایی برای انتشار هر چه گسترده تر محتوا برگزار می شد. اکنون اما روند این است که برای سطح تعامل بیشتر ارزش قائل شویم و به دنبال متخصصان در جایگاه هایی تخصصی تر و با مخاطبان کوچکتر (میکرو اینفلوئنسرها) باشیم.
مطلب پیشنهادی: محتوای تولید شده توسط اینفلوئنسر چیست؟
6. تخفیف و پروموشن
تخفیف ها و پروموشن ها همیشه محبوب هستند، زیرا محصول یا خدماتی را با قیمتی کمتر از حد معمول برای مدت زمان محدود ارائه می دهند. به این ترتیب، احساس فوریت ایجاد می شود که کاربران را تشویق به خرید می کند.
این استراتژی تبلیغاتی می تواند برای ایجاد توده مهمی از مشتریان در زمان عرضه محصول یا افزایش فروش در کوتاه مدت بسیار مفید باشد، اما سوء استفاده از آن می تواند منجر به کاهش ارزش درک شده محصول یا خدمات شود.
7. مسابقات
مشابه تخفیفها و تبلیغات، مسابقات یا قرعهکشیها در کوتاهمدت باعث ایجاد تعامل و جلب علاقه به یک برند میشوند.
در حالی که این یک استراتژی است که برندها از زمان های گذشته در حال استفاده از آن هستند، اخیراً به لطف شبکه های اجتماعی استفاده از این روش افزایش یافته است. بسیاری از برندها در پلتفرم هایی مانند اینستاگرام یا تیک تاک مسابقه و قرعه کشی ایجاد می کنند تا تعداد فالوورها و سطح تعامل خود را افزایش دهند. البته، این رویدادها باید همیشه در چارچوب اهداف گسترده تر برند باشد.
8. بازاریابی چریکی
بازاریابی چریکی یکی از بدیع ترین و مبتکرانه ترین استراتژی های تبلیغاتی است. این روش مبتنی بر استفاده از تکنیک های غیر متعارف برای دستیابی به حداکثر انتشار پیام تبلیغاتی با هزینه کم است. خلاقیت یک عنصر اساسی برای دستیابی به شگفتی و تأثیر با حداقل منابع است.
9. برنامه های وفاداری
برنامههای وفاداری یک استراتژی تبلیغاتی هستند که هدفشان این است که مشتریان فعلی خریدهای خود را تکرار کنند و حتی به سفیران برند تبدیل شوند.
انواع مختلفی از برنامه های وفاداری وجود دارد، مانند برنامه های امتیازی یا سطحی. در همه آنها، هدف ایجاد رابطه بلندمدت بین مشتری و برند و بهبود ارزش طول عمر مشتری است. این اصطلاح به میزان سود تولید شده در مدت زمانی که شخصی در یک برند باقی می ماند اشاره دارد. به نوبه خود، این به برندها اجازه می دهد تا هزینه به دست آوردن مشتریان جدید را کاهش دهند.
10. تبلیغات موبایلی
تبلیغات موبایلی استراتژی است که بر دسترسی افراد از طریق دستگاه های تلفن همراه مانند تلفن یا تبلت تمرکز دارد. این تبلیغات میتوانند در مکانهای مختلف آنلاین از وبسایتها و پلتفرم رسانههای اجتماعی گرفته تا بازیهای آنلاین مختلف یا پلتفرمهای بازی ظاهر شوند.
مزیت دیگر این تبلیغات این است که اگر کاربر موقعیت مکانی خود را در دستگاه خود فعال کرده باشد، مشاغلی که در نزدیکی مکان فعلی خود هستند می توانند با تبلیغات هدفمند به آنها دسترسی پیدا کنند.
11. تبلیغات پادکستی
همانطور که محبوبیت پادکست ها همچنان در حال افزایش است، برندهای بیشتری در پلتفرم های پادکست تبلیغات می کنند. معمولاً، برندها آگهی خود را توسط میزبان پادکستی که میخواهند در آن تبلیغ کنند به گوش شنوندگان می رسانند. اگرچه این ممکن است بسیار ساده و سرراست به نظر برسد، مهم است که به خاطر داشته باشید که میزبان ها اغلب سطح بالایی از اعتماد مخاطبان خود را دارند، بنابراین تبلیغ یک محصول یا خدمت در یک پادکست تخصصی می تواند موثرتر از یک تبلیغ استاندارد باشد.
علاوه بر این، بسیاری از برندها هنگام خواندن تبلیغات به میزبان ها اجازه خلاقیت در محتوای تبلیغاتی را می دهند. این به میزبان پادکست های کمدی اجازه می دهد تا تبلیغات خنده دار و سرگرم کننده ایجاد کنند. انواع دیگر مجریان پادکست ممکن است تجربیات شخصی خود را در مورد محصول یا خدمات اسپانسر بازگو کنند و آگهی را جذاب تر و تاکید بر فروش مستقیم را کمتر کنند.
در نهایت، برندها اغلب یک کد تخفیف برای میزبان پادکست ارائه میکنند تا شنوندگان بتوانند از آن برای خرید استفاده کنند، این همچنین به برند اجازه میدهند تا میزان موفقیت همکاری را پیگیری کند.