یکی از روشهای ایجاد درآمد مستقیم از اینترنت، راه اندازی سایتهای فروشگاهی میباشد. فروشگاه های اینترنتی که امروزه در ایران در حال فعالیت هستند، جز پردرآمدترین کسب و کار های اینترنتی کشور بوده و از همین رو بسیاری علاقهمند به راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی هستند. در این مقاله قصد داریم راه و روشهای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم را به شما آموزش دهیم. در ادامه با سایت زرگراف همراه باشید.
داشتن یک فروشگاه اینترنتی جذابه.
اینکه بتونید برای خودتون محصولاتتون رو لیست کنید، درگاه پرداخت داشته باشید و هر کس هر چیزی که خواست رو ببینه و هزینهاش رو هم پرداخت کنه.
با فرآیند جذابی طرف هستیم و بهطور درآمد خیلی خوبی هم در فروش آنلاین با راهاندازی فروشگاه اینترنتی وجود داره.
این مقالهای که اون رو میخواید بخونید در خصوص راههایی هست که میتونه کمک کنه شما کمتر هزینه کنید برای راهاندازی فروشگاهتون. اما اگر میخواید بدونید از اولین قدم چه چیزهایی رو نیاز دارید، توصیه میکنم این صفحه از سایت ما رو هم مطالعه کنید.
راه اندازی فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم
در مقاله پیشنیاز که مربوط به سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی بود، برآورد هزینهای برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی شد. در همان مقاله به صورت خلاقه برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم توضیحاتی داده شد اما در اینجا قصد داریم موارد را به صورت کاملتر باهم بررسی کنیم.
استفاده از هاستهای اشتراکی بهجای سرور مجازی و اختصاصی
از آنجایی که همه سایتهای فروشگاهی بزرگ از سرور اختصاصی استفاده میکنند، بسیاری از علاقهمندان این حوضه تمایل دارند برای شروع از این سرورها و یا حداقل از سرور مجازی استفاده کنند. استفاده از سرور اختصاصی برای شروع کار اصلا بهصرفه نیست زیرا در ابتدا شما از یک درصد قدرت و فضای آن سرور نمیتوانید استفاده کنید.
بسیاری دیگر میگویند استفاده از سرور مجازی میتواند هم بهصرفه و هم بسیار مناسب باشد، زیرا خیال شما را از بابت پردازش اطلاعات و فضا راحت میکند اما یک راه بسیار ارزانتر نیز هست. در مدل پیشنهادی که در مقاله پیشنیاز مطرح شد، سرور مجازی پیشنهاد داده شد اما با توجه به اینکه شما در هر زمان میتوانید منابع سختافزاری خود را افزایش دهید، میتوانید از هاستهای اشتراکی استفاده کنید. استفاده از هاستهای اشتراکی که هزینه بسیار پایینی دارند، میتواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد.
توجه داشته باشید که در این مقاله قصد داریم یک پلن برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم را برای شما معرفی کنیم و صد در صد مدل درجهیکی نیست و قطعا باید در میانمدت آن را بروزرسانی کنید اما در ابتدای کار واقعا از لحاظ منابع بهچیزی بیش از این نیاز ندارید. هاستهای اشتراکی لینکوس (خارج از کشور) که با سرویسهای مدیریت سرور (سیپنل و دایرکت ادمین) رایگان ارائه میشوند، مناسبتترین هاست برای شما است.
در این مدل اگر شما بالاترین مدل این دسته از هاستها را خریداری کنید، تنها باید ماهانه چیزی بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان هزینه کنید. مطمئن باشید با همین هاست اشتراکی میتونید – بسته به نوع و میزان فعالیت – حداقل ۳ و حداکثر ۶ ماه تا یکسال از آن استفاده کنید. از این بابت خیالتان هم راحت باشد که هر زمان که قصد داشتید میتوانید، منابع هاست را افزایش داده و یا سایت را از هاست به یک سرور مجازی و بعد یک سرور اختصاصی انتقال دهید.
استفاده از سرویسهای مدیریت محتوا رایگان (وردپرس)
برای اینکه پس از خرید هاست بتوانید به صورت رایگان در مدت پنج دقیقه سایت خود را راه اندازی و آن را بالا بیاورید، حتما لازم است از سیستم مدیریت محتوا (CMS) رایگان مانند وردپرس استفاده کنید. ودرپرس (WordPress) یک سایتساز رایگان بوده که شما میتوانید به راحتی آن را از سایت آن دانلود و سپس در هاست خود آپلود کنید. پس از نصب آن میتوانید یک سیستم مدیریت محتوا رایگان را برای خود داشته باشید.
شاید مهمترین ویژگی وردپرس وجود افزونه (Plugin) های فراروان برای آن است. افزونه وردپرس تقریبا هر نیازی که شما داشته باشید را برآورده میکند و تنها کافی است با تحقیق در اینتنرت افزونه های مناسب خود را پیدا و آنها را نصب کنید. همچنین قالب (Theme) های بسیاری زیادی برای ودرپرس طراحی شده که حالتهای طراحی بسیار زیادی را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین وردپرس به زبان فارسی ترجمه شده و میتواند در پنل مدیریت خود، سایت را به زبان فارسی مدیریت کنید. به دلیل فارسی بودن خود وردپرس، افزونهها و قالبهای این سیستم هم به فارسی ترجمه شدهاند و به راحتی میتوانید با همه انها کار کنید.
استفاده از فروشگاه ساز های رایگان (ووکامرس)
در پاراگراف قبل مطرح شد که با وردپرس میتوانید به صورت رایگان سایت خود را بالا بیاورید و آن را راهاندازی کنید اما با وردپرس نمیتوان به صورت کامل یک فروشگاه با امکان ثبت سفارش راهاندازی کرد و برای آن شما نیاز به یک سیستم فروشگاه ساز دارید. یکی از سرویسهای فروشگاه ساز که توسط خود وردپرس خریداری شده و به صورت منظم بروزرسانی میشود، ووکامرس (WooCammerce) نام دارد. با ووکامرس که آن هم نسخه فارسی دارد، میتوانید سایت وردپرسی خود را تبدیل به یک فروشگاه کنید. در این حالت میتوانید محصولات را در آن تعریف کرده و برای هر یک قیمت و مشخصات وارد کنید. درست مشابه سایتهای فروشگاهی که امروزه وجود دارد. از طریق ووکامرس کاربران سایت شما میتوانند در سایت محصولی را خریداری کرده و پس از پرداخت، سفارش خود را ثبت کنند. علاوه بر رایگان بودن و داشتن نسخه فارسی، ویژگی دیگر ووکامرس داشتن قالبهای ویژه و افزونههای کاربردی است. برای سرویس فروشگاه ساز ووکامرس قالبهایی مشابه سایتهای فروشگاهی بزرگ طراحی شده که امکانات کاملی را در اختیار شما قرار میدهند و میتوانید از آنها استفاده کنید. همچین افزونههای کاربردی خود ووکامرس هم بسیار زیاد بوده و میتوانید انواع آنها را با جستجو پیدا کنید. امکان صدور فاکتور، درگاه پرداخت مستقیم، حمل و نقل، پیشنهادهای ویژه و لحظهای و… افزونههای برای ووکامرس هستند که سایت شما را تبدیل به یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند میکنند. لازم به ذکر است که برای استفاده از همه امکانات ووکامرس و نصب این افزونهها شاید کمی هاست اشتراکی ضعیف باشد و برای اینکه مشکل نخورید توصیه میکنم به صورت مرحله به مرحله پیش بروید و یک دفعه همه محصولات را در سایت وارد نکنید. در مورد این موضوع در قسمت بعد بیشتر توضیح خواهیم داد.
تمرکز بر روی یک موضوع خاص برای جلوگیری از هزینهها
یک مورد بسیار مهم و تاثیرگذار در کسب و کار اینترنتی شما، تمرکز بر روی یک موضوع خاص است. این تعریف، بر این مورد تاکید دارد که برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید بر روی یک بازار هدف (Target Market) مخشص هدفگذاری کرد.اگر شما تنها با این هدف که میخواهید فروشگاه اینترنتی داشته باشید، وارد بازار شوید، قطعا نتیجه نخواهید گرفت. شما تمرکز بر روی یک موضوع خاص، برای مثال یک دسته از محصول که به صورت اختصاصی در هیچ فروشگاهی به فروش نمیرسد، میتوانید بر روی آن محصول یک برند شده و فروش خود را از این محصول در یک فروشگاه بزرگ بیشتر کنید.
با اینکار نسبت به رقبا خود نیز یک مزیت رقابتی ایجاد کردهاید که در بلندمدت برای برندسازی شما نیز موثر است. یک موضوع خاص صرفا یک دسته بندی خاص نیست و در نیچ مارکتینگ، تمرکز بر روی یک گروه سنی و یا جنسی خاص هم جز هدفمندیهای راه اندازی کسب و کار بوده که میتوانید بر روی آنها نیز تمرکز کنید.
سوالی که پیش میآید اینجاست که این مورد چطور از هزینهها جلوگیری میکند. اولین و مهمترین نکته این مسئله است که برای شروع اگر یک دفعه بخواهید هزار محصول را مشابه فروشگاه های اینترنتی بزرگ در سایت قرار دهید، هاست اشتراکی جواب نداده و باید از سرور مجازی که هزینه چند برابری دارد استفاده کنید. همچنین حجم بالای محصولات باعث میشود، زمان زیادی برای وارد کردن و بازاریابی هر یک هزینه کنید. در ادامه مسیر کارتان وقتی محصولات شما زیاد باشد و مطرح هم شده باشید، باید افراد متخصص بیشتری را استخدام کنید تا هر یک از دستهها را مدیریت کنند. سئو و بهینه سازی موتور جستجو برای سایتهایی که موضوعات مختلف دارند نیز بسیار سخت است.
حذف هزینه تبلیغات با بازاریابی محتوا
وقتی شما محصولی را وارد سایت میکنید، یک روش ساده برای ایجاد فروش و بدست آوردن مشتری وجود دارد. این راه ساده اما هزینهبر، تبلیغات است. یعنی وقتی شما تبلیغات گسترده برای محصول و یا محصولا فروشگاه اینترنتی خود انجام دهید، میتوانید فروش داشته باشید. اما همانطور که عنوان این مقاله به راه اندازی فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم مربوط میشود، شما میتوانید با یک روش دیگر، در میانمدت مشتری همیشگی پیدا کنید.
بازاریابی محتوا یا همان Content Marketing روشی است که برای سایتها بسیار موثر بوده و فروشگاه های اینترنتی حتما باید آن را در دستور کار خود قرار دهند. با بازریابی محتوا میتوانید برای محصولات خود محتوا تولید کرده و آنها را به کمک بازاریابی موتور جستجو (Search Engine Marketing) در گوگل بالا بیاورید. از طریق شما دیگر نیازی به تبلیغات نداشته و تنها با هزینه کردن زمان میتوانید بعد از چندماه به یک فروش مستمر بدون صرف هزینه تبلیغات برسید. در پایان به این نکته هم توجه داشته باشید که انتخاب دامنه را بر عهده خودتان گذاشتیم و آن را وارد این مبحث نکردیم. زیرا نام انتخابی شما شاید در یک دامنه ثبت شده باشد و مجبور شوید از سایر دامنهها استفاده کنید. اما دست شما است که از یک دامنه ir. پنج هزار تومانی استفاده کنید یا com. صد هزار تومانی.