بازاریابی

تعریف سهم بازار و نکاتی برای افزایش سهم بازار

تعریف سهم بازار و نکاتی برای افزایش سهم بازار

یافتن سهم بازار شرکت شما یکی از موثرترین راه‌ها برای درک جایگاه آن در صنعت است و نشان می دهد تلاش‌های بازاریابی شما چقدر موفق بوده اند. با افزایش سهم بازار یک شرکت، احتمال کاهش هزینه های بازاریابی و حاشیه سود بالا بیشتر می شود. در این مقاله، ارزش سهم بازار را مورد بحث قرار می‌دهیم و نکات اثبات شده برای افزایش آن را بررسی می‌کنیم.

تعریف سهم بازار

سهم بازار یک شرکت عبارت است از درصد کل محصولاتی که به فروش می رساند نسبت به کل فروش همان محصول در یک بازار خاص. شرکتی که بیشترین محصولات را می فروشد، بیشترین سهم بازار را در اختیار دارد و پیشرو صنعت محسوب می شود.

به عنوان مثال، اگر شرکت A 60 محصول بفروشد، شرکت B 30 محصول بفروشد و شرکت C 10 محصول از 100 محصول را بفروشد، شرکت A 60% سهم بازار، شرکت B 30% سهم بازار و شرکت C خواهد داشت. 10 درصد سهم بازار خواهد داشت. بنابراین اطلاعات شرکت A رهبر صنعت خواهد بود.

برای محاسبه سهم بازار شرکت خود می توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

سهم بازار = فروش کل شرکت ÷ فروش کل صنعت

چرا سهم بازار مهم است؟

سهم بازار به عنوان یک شاخص کلیدی موفقیت یک شرکت، و به طور عمده تلاش های درآمدزا و سودآوری آن، عمل می کند.

به شرکت ها اطلاع می دهد که استراتژی های بازاریابی آنها در مقایسه با رقبایشان چقدر خوب عمل می کنند. اگر سهم بازار شما با گذشت زمان در حال افزایش است، احتمالاً تلاش‌های بازاریابی شما بهتر از تلاش‌های رقبای شماست.

این به شما امکان می دهد تأثیر برنامه ها و سیاست های خود را بر عملکرد کلی و نتایج سالانه شرکت خود تجزیه و تحلیل کنید. از طریق سهم بازار، می توانید روندهای تغییر رفتار مصرف کننده را شناسایی کرده و فرصت های رشد جدید را کشف کنید.

نکاتی برای افزایش سهم بازار

در زیر برخی از روش های اثبات شده ای که شرکت ها برای افزایش سهم بازار خود از آنها استفاده می کنند ذکر شده است.

پیوند خود را با مشتریان موجود تقویت کنید

بسیاری از شرکت‌ها اهمیت مشتریان فعلی را نادیده می‌گیرند و بیشتر بر جذب مشتریان جدید تمرکز می‌کنند که این امر پایداری برند آنها را به خطر می‌اندازد و در نهایت بر سهم بازار آنها تأثیر می‌گذارد.

اگر می خواهید سهم بازار خود را افزایش دهید، مشتریان فعلی خود را در اولویت خود قرار دهید. آنها را درگیر نگه دارید و وفاداری آنها را به دست آورید. آنها به احتمال زیاد مشتریان وفادار شما می شوند و محصولات شما را از طریق بازاریابی دهان به دهان تبلیغ می کنند.

محصولات یا ویژگی های نوآورانه را ارائه دهید

با معرفی محصولات، خدمات، ویژگی ها و فناوری های جدید به بازار نسبت به رقبای خود برتری پیدا کنید.

این به شما کمک می کند تا مشتریانی را جذب کنید که تازه وارد بازار شده اند و از همان محصولات قدیمی ارائه شده توسط رقبای شما راضی نیستند. با این کار مشتریان وفادار بیشتری به دست خواهید آورد و پایگاه مشتریان شما بهبود خواهد یافت.

ایجاد و حفظ شهرت مثبت

شهرت شرکت شما ارتباط تنگاتنگی با فروش آن و در نتیجه سهم بازار دارد. وفاداری بلندمدت مشتری را القا می کند و سود بیشتری را به ارمغان می آورد.

شرکت‌های برتر مانند اپل و نایک به دلیل شهرت مثبتی که در طول سال‌ها به دست آورده‌اند، پایگاه مشتریان قوی دارند و هنوز هم از این اعتبار خود برای افزایش سهم بازار استفاده می برند.

با پیشنهادات، تخفیف ها و مشوق ها مشتریان را جذب کنید

تخفیف ها و پیشنهادات می تواند دلیل دیگری برای خرید از شما به مشتریان بدهد. به عنوان مثال، هنگامی که مشتری برای خرید تنها یک محصول به فروشگاه مراجعه می کند، ممکن است پس از اطلاع از محصولات تخفیف خورده شما، محصولات بیشتری را خریداری کند که ممکن است به زودی به پایان برسد.

این تکنیک به کسب و کارها در یک بازار اشباع یا کسانی که سهم بازارشان با نرخی که انتظار دارند افزایش نمی‌یابد کمک می‌کند.

کارمندان با استعداد را در هیئت مدیره بیاورید

استخدام کارمندان ماهر برای استفاده حداکثری از منابع و ارائه بهترین ها به مشتریان کلیدی است. این به شرکت ها اجازه می دهد تا هزینه های استخدام و آموزش خود را کاهش دهند و در عوض از منابع خود برای رشد استفاده کنند.

شما می توانید نه تنها با ارائه حقوق رقابتی، بلکه با داشتن فرصت های رشد متعدد، محیط کار سالم و برنامه های انعطاف پذیر، کارکنان ماهر را جذب کنید.

کاهش هزینه های محصول

ببینید آیا می توانید سیاست های قیمت گذاری خود را تنظیم کنید و قیمت محصولات خود را بدون به خطر انداختن کیفیت و از دست دادن فرصت های درآمدی کاهش دهید.این امر به شما این امکان را می دهد که در مقایسه با رقبای خود مشتریان بیشتری جذب کنید.

با یک موقعیت تجاری منحصر به فرد از بین جمعیت متمایز شوید

رقبای خود را زیر نظر داشته باشید و استراتژی های کسب و کار آنها را بررسی کنید تا نقاط ضعف آنها را پیدا کنید. فرصت های جدید را پیدا کنید و آنها را در مدل کسب و کار خود بگنجانید تا یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد ایجاد کنید.

بهبود کیفیت محصول

اکنون بسیاری از تبلیغات ادعا می کنند که محصول آنها “بهترین” موجود در بازار است، که باعث می شود مردم نسبت به کیفیت محصول آنها آگاه تر شوند.

به کار بر روی کیفیت محصول خود ادامه دهید و مطمئن شوید که با انتظارات مشتریان شما مطابقت دارد. این باعث می شود که مشتریان شما به سمت شما برگردند و در نهایت سهم بازار شما را افزایش دهند.

به دنبال مشارکت باشید

شما باید سعی کنید با سازمان های دیگر برای هدف قرار دادن و ارتباط با مشتریان بالقوه شریک شوید. به عنوان مثال، اگر شما یک سازمان علمی هستید، دست در دست شدن با یک سازمان ارتباطی می تواند به شما کمک کند تا پیام های خود را به زبانی آسان به عموم مردم منتقل کنید.

مشتریان خود را بشناسید

نیازها و سبک زندگی مشتریان خود را درک کنید.

چرا آنها محصولات شما را به دیگران ترجیح می دهند؟ چگونه شرکت شما به آنها کمک می کند تا زندگی یا تجارت خود را بهبود بخشند؟ یافتن پاسخ این سؤالات بازی بازاریابی شما را بهبود می بخشد، مشتریان بیشتری را جذب می کند و در نهایت فروش را افزایش می دهد.

کسب و کار خود را با بازاریابی دیجیتال رشد دهید

همه‌گیری کرونا روند خرید را تا حد زیادی تغییر داد. اکنون، مشتریان بیشتری خرید آنلاین را به خرید آفلاین ترجیح می دهند. از این رو، نباید در سرمایه گذاری در بازاریابی دیجیتال تردید کنید. روی پلتفرم‌های دیجیتالی که مخاطبان هدف شما بیشتر از آن استفاده می‌کنند تمرکز کنید و با محتوای مرتبط توجه آنها را جلب کنید.

جمع بندی

افزایش سهم بازار می تواند به کسب و کار کمک کند تا سود بیشتری کسب کند و سال ها پیشرو در صنعت باشد.

چه شرکتی با سابقه و چه برندی جدید، مهم است که ارزش واقعی سهم بازار را درک کنید و به دنبال راه هایی برای افزایش آن باشید. معرفی محصولات نوآورانه، حفظ شهرت خوب و بهبود وفاداری مشتریان از موثرترین راه‌ها برای به دست آوردن سهم بازار است.

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *