هماهنگی با نیازهای مصرف کننده برای هر شرکتی که به دنبال توسعه یک استراتژی بازاریابی تاثیرگذار و افزایش فروش است، کلیدی است.
با انجام این کار، می توانید محصول یا خدماتی را به مصرف کنندگان ارائه دهید که به طور منحصر به فرد برای آنها طراحی شده است و کمپین های بازاریابی مؤثری ایجاد کنید که شانس بیشتری برای تاثیرگذاری داشته باشند.
نیاز مصرف کننده چیست؟
نیازهای مصرف کننده باعث می شود که فرد به دنبال محصول یا خدماتی باشد که رضایت او را برآورده کند و برای آن هزینه بپردازد. نیاز یک نیروی محرکه در تصمیم گیری خرید است. هر چه برند در تشخیص این نیازها و ارائه محصولات یا خدماتی که آنها را برآورده می کند مؤثرتر باشد، فروش بیشتری خواهد داشت.
علاوه بر این، به گفته آبراهام مزلو، روانشناس آمریکایی، این نیازها به صورت سلسله مراتبی در 5 سطح سازماندهی می شوند:
نیازهای فیزیولوژیکی: نیازهایی هستند که مستقیماً با بقای انسان مرتبط هستند – مانند خوردن، آشامیدن و حفظ سلامتی . این بدان معنی است که محصولات غذایی، نوشیدنی ها و داروها در این سطح (پایه هرم) قرار دارند.
نیازهای امنیتی: این سطح در مورد نیاز انسان به محافظت است. این شامل همه چیز از دسترسی به مسکن گرفته تا دزدگیر و بیمه عمر می شود.
نیازهای تعلق داشتن: همه افراد احساس می کنند که باید بخشی از یک گروه باشند و به نوعی با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کنند. این سطح شامل تمام آن دسته از محصولات و خدماتی است که فعالیت های اجتماعی را ترویج می کنند.
نیازهای احترام: این نیازها با عزت نفس مرتبط هستند و از طریق به دست آوردن محصولاتی که نشان دهنده موقعیت شما در جامعه هستند – به عنوان مثال، اتومبیل یا جواهرات – آشکار می شوند.
نیازهای خودآگاهی: این قسمت بالای هرم است و نیازهای مربوط به شادی فردی در آن گنجانده شده است. این نیاز ها بسیار خاص تر هستند. برای یک نفر ممکن است سفر باشد و برای دیگری گرفتن مدرک دانشگاهی.
طبق نظر مزلو، همه افراد باید نیازهای خود را بر اساس این سلسله مراتب برآورده کنند. به عنوان مثال، قبل از برآوردن نیازهای امنیتی، فرد باید نیازهای فیزیولوژیکی را برآورده کند.
12 نوع از نیاز مصرف کننده
1. عملکرد
زمانی که مشتری مشکل یا نیازی دارد، به محصول یا خدماتی نیاز دارد که به ازای پولی که برای آن پرداخت می کند به درستی کار کند.
2. قیمت
بیشتر مشتریان بودجه خاصی برای خرید محصولات یا خدماتی که نیاز خاصی را برآورده می کنند در نظر می گیرند. این بدان معناست که قیمت محصول یا خدمات باید متناسب با مخاطب هدف شما باشد.
3. تجربه
محصول یا خدمات ارائه شده توسط برند باید نیاز مصرف کننده را به روشی ساده و راحت برآورده کند. این بدان معنی است که استفاده از آن باید آسان باشد و طراحی قابل درکی داشته باشد.
4. قابلیت اطمینان
مهم است که محصول قابل اعتماد باشد و مصرف کنندگان بتوانند برای مدت طولانی از آن استفاده کنند.
5. کارایی
همچنین بخوانید: چگونه مشتریان مردد را به مشتریان وفادار و خوشحال تبدیل کنیم؟
استفاده از محصول باید ساده باشد تا کاربران مجبور نباشند زمان زیادی را برای آشنایی با آن صرف کنند.
6. سازگاری
تا آنجا که ممکن است، باید سعی کنید محصول یا خدماتی را ارائه دهید که با سایر محصولاتی که مشتری از قبل استفاده می کند، سازگار باشد.
7. همدلی
اطمینان حاصل کنید که مسئول خدمات مشتری شما به خوبی آموزش دیده و رفتاری دوستانه دارد، زیرا کاربر نه تنها به دنبال پاسخ است، بلکه برند را نیز درک می کند. مهم است که خدمات مشتری سریع و قابل اعتماد باشد.
8. شفافیت
مشتریان برای شفافیت ارزش قائل هستند. برندها می توانند این کار را با مشخص کردن شرایط خدمات و اطلاع کاربران از تغییرات قیمت یا اخبار شرکت انجام دهند. هر چه شفافیت و صداقت بیشتر باشد، مشتریان اعتماد بیشتری به برند خواهند داشت.
9. کنترل
مصرف کنندگان باید در تمام مراحل فرآیند خرید احساس کنترل کنند. آنها باید کسانی باشند که تصمیم می گیرند چه چیزی، چگونه و چه زمانی بخرند.
10. گزینه ها
مشتریان دوست دارند قبل از خرید گزینه های مختلفی داشته باشند. آنها دوست دارند بین محصولات و خدمات مختلف یکی را انتخاب کنند – حتی اگر آن محصولات عملکرد یکسانی داشته باشند.
11. اطلاعات
کاربران چه قبل و چه بعد از خرید نیاز به اطلاعاتی در مورد برند دارند. به همین دلیل داشتن یک وبلاگ با مقالات مرتبط با محصولات یا خدمات ارائه شده، پروفایلی در شبکه های اجتماعی یا هر رسانه ای که به عنوان بستری برای آگاه کردن مصرف کنندگان عمل می کند، مهم است.
12. قابلیت دسترسی
مشتریان باید بتوانند از کانال های ارتباطی مختلف با برند تماس بگیرند. این بدان معناست که داشتن ایمیل، شماره تلفن، واتس اپ بیزینس یا چت زنده کلید ارائه این توجه به مصرف کننده است.
چگونه نیازهای مشتریان خود را شناسایی کنیم
راه های مختلفی برای شناسایی نیازهای مصرف کننده وجود دارد. تجزیه و تحلیل داده های مشتری یکی از مهم ترین راه های انجام این کار است. انجام این کار می تواند الگوها و مشکلات رایجی را که ممکن است قبل، در حین یا بعد از خرید به وجود آمده باشد، شناسایی کند.
همچنین بخوانید: 7 استراتژی برای جذب و حفظ مشتریان
همچنین بررسی تعاملات از این جهت ارزشمند است تا دریابیم مردم در مورد برند چه فکر می کنند و آیا محصولات یا خدمات ارائه شده مطابق انتظار آنها نیازهای آنها را برآورده کرده است یا خیر. نوع سؤالاتی که می پرسند یا محتوایی که بیشترین تعامل را ایجاد می کند، سرنخ هایی از آنچه مصرف کنندگان به دنبال آن هستند، به ما ارائه می دهد.
حتی می توانید نظر آنها را از طریق نظرسنجی یا با دعوت از آنها برای گذاشتن نظر در هر یک از پلتفرم های فعال خود جویا شوید.
رقبا منبع دیگری از اطلاعات هستند زیرا مشکلاتی که مشتریان در مورد محصول یا خدمات شرکت های دیگر در معرض آن ها قرار می گیرند داده هایی هستند که می توانند به نفع برند مورد استفاده قرار گیرند.
در نهایت، تحقیق کلمات کلیدی که زیر مجموعه ای از خدمات سئو است نشان می دهد که مشتریان به دنبال چه چیزی هستند و به چه چیزی علاقه دارند.
چگونه به نیازهای مصرف کنندگان خود پاسخ دهید
نیازهای مصرف کننده تغییر می کند، بنابراین باید تجزیه و تحلیل های منظم انجام شود. نیازهای مصرف کننده امروزی ممکن است تا چند ماه دیگر یکسان نباشد، بنابراین مهم است که به روز باشید. جنبه هایی مانند ارائه پشتیبانی خوب و خدمات مشتری، برخی از بهترین راه ها برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد آنچه مصرف کنندگان بیشتر نگران آن هستند، است.
همچنین مهم است که فرآیند خرید را تا حد امکان آسان کنید و به هر مشکلی که ایجاد می شود فوراً پاسخ دهید.
و مهم تر از همه، گوش دادن و جمع آوری اطلاعات از مشتریان است تا بتوانید آنها را درک کنید و در نهایت به آنها کمک کنید.