فهرست مطالب
- 1 PHP چیست ؟ (معرفی فریمورک ها)
- 2 داینامیک و استاتیک بودن صفحات وب :
- 3 چه کار هایی را میتوانیم با PHP انجام دهیم ؟
- 4 عملکرد PHP چگونه است ؟
- 5 پیش نیاز های زبان PHP :
- 6 چه ابزاری برای کدنویسی PHP لازم دارم؟
- 7 مزایای IDE ها در کدنویسی پی اچ پی:
- 8 فریمورک ها
- 9 معرفی 8 فریم ورک PHP
PHP چیست ؟ (معرفی فریمورک ها)
زبان برنامه نویسی PHP یکی از زبان های برنامه نویسی سمت سرور است که کاربرد اصلی آن، درپیاده سازی وب سایت های پویا است.طی 10 سال ، این زبان برنامه نویسی، به مهم ترین ابزار برای پیاده سازی پروژه های وب داینامیکی تبدیل شده است. این زبان برنامه نویسی در سال 1994 توسط راسموس لردورف (Rasmus Lerdorf) و به صورت یک سری توابع کتابخانه ای با زبان C پیاده سازی شده است. در فاصله کوتاهی، نسخه دوم PHP نیز توسط لردورف ارائه گردید. البته تا آن زمان، به زحمت می شد عنوان «زبان برنامه نویسی» را برای PHP استفاده کرد. اما در سال 1997، این زبان برنامه نویسی به شدت متحول شد. دو نفر به نام های زیو سوراسکی (Zeev Suraski) و اندی گاتمنز (Andy Gutmans) هسته اصلی PHP را بازنویسی کردند و به این ترتیب نسخه سوم PHP متولد شد. ما در سایت زرگراف میخواهیم یک معرفی بسیار کلی از PHP داشته باشیم که بصورت مبتدی متوجه شویم که PHP چیست؟ PHP مخفف PHP Hypertext Preprocessor است که PHP یک اسم خاص در آن میباشد . PHP یک زبان برنامه نویسی یا اسکریپت نویسی اپن سورس (Open Source) است. به این معنا که استفاده از PHP کاملا رایگان است و شما هیچ هزینهای برای کار با آن پرداخت نمیکنید. کدهای PHP باید روی یک سرور اجرا شوند. این سرور میتواند یک سرور واقعی باشد و یا سرور موجود در کامپیوتر شما (با استفاده از نرم افزارهایی مثل wamp یا xampp). PHP در بسیاری از سایت های بزرگ جهان استفاده شده و کاربردی جهانی دارد.
برای مشاهده ی تعرفه های سئو ، کلیک کنید .
داینامیک و استاتیک بودن صفحات وب :
در این قسمت میخواهیم دربارهی دو موضوع صفحات وب داینامیک (Dynamic) و استاتیک (Static) صحبت کنیم و خیلی ساده آنها را توضیح دهیم. اما قبل از توضیح پیشنهاد میکنیم که از تعرفه ی پکیج بارگزاری محتوا در زرگراف دیدن فرمایید .فرض کنید که شما در سایتتان یک بخشی دارید که میخواهید آخرین اخبار شرکت خودتان را نمایش دهید. برای نمایش این اخبار، از ۲ روش میتوانید استفاده کنید:
روش اول :
بصورت دستی وارد کدهای HTML سایت خودتان شوید و اخبار را در کدهای HTML بصورت دستی بنویسید.
روش دوم :
چه کار هایی را میتوانیم با PHP انجام دهیم ؟
- با PHP میتوانید صفحات داینامیک تولید کنید.
- با PHP میتواند اطلاعات را به دیتابیس بفرستید و از دیتابیس اطلاعات را بخوانید و همینطور اطلاعات موجود در دیتابیس را ویرایش یا حذف کنید.
- با PHP میتوانید با فرم های HTML خود ارتباط برقرار کنید و اطلاعات ورودی کاربران در فرم ها را پردازش کنید و کارهای مدنظرتان را روی آنها انجام دهید.
- PHP به شما امکان کار با Cookie ها و Session ها را میدهد.
- با PHP امکان رمزگذاری کردن اطلاعات حساس را دارید و این امکان نیز در آن تعبیه شده است.
- با اسفتاده از PHP شما میتوانید فایل های txt, pdf, jpg و… تولید و ویرایش کنید و این یک امکان فوق العاده است که PHP در اختیار شما قرار میدهد.
عملکرد PHP چگونه است ؟
ما توسعه دهندگان وب (Web Developers) با این زبانِ کدنویسی، صفحاتی می سازیم که خودشان فکر میکنند و برای درخواستهای مختلف بر اساس شرایط، پاسخ های متفاوتی می دهند.
اگر بخواهیم به طور خلاصه، نحوه عملکرد یک وبسایت بر پایه PHP را بدانیم:
1. مرورگر درخواستی برای وب سرور ارسال می کند
2. وب سرور درخواستِ دریافتی را به موتورِ پی اچ پی (PHP Engine) ارسال میکند
3. موتور PHP کد اسکریپت مرتبط با درخواست را پردازش می کند. در بیشتر اوقات نیاز است تا دادههایی از دیتابیس (Database) فراخوانی شوند
4. وب سرور، صفحهی پردازش شده را برای مرورگر ارسال می کندتمام این فرآیند معمولا چیزی در حد چندهزارم ثانیه زمان می گیرد؛ در حدی که مخاطبان اصلا متوجه آن نخواهند شد. در ادامه میخواهیم بعضی از سایت هایی که با این زبان نوشته شده اند را به شما معرفی کنیم
بسیاری از برنامه نویسان بر این باورند که زبان PHP مناسب یک پروژه ی بزرگ نیت اما همانگونه که ملاحظه میکنید قدرتمند ترین سایت ها در ایران و یا جهان با این زبان نوشته شده اند حالا شاید برای شما سوال باشد که یادگیریِ زبان را باید از کجا شروع کنیم پس با ما همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم . ابتدا بررسی میکنیم که php یک زبان سخت است یا آسان ؟ با دیدن قابلیت های این زبان شاید فکر کنید یادگیریِ php بسیار سخت باشد اما در حقیقت کاملا در اشتباهید و یادگیری این زبان بسیار ساده میباشد در حقیقت اگر یک منبع حرفه ای خوب و حرفه ای پیدا کنید میتوانید در کمتر از یک ماه به صورت کامل این زبان را یاد بگیرید در ادامه به منابعه معتبر برای یادگیری زبان PHP البته به زبان اصلی اشاه خواهیم کرد پس با زرگراف همراه باشید.
اما برای یادگیری زبان PHP همانند زبان های دیگر نیاز به پیشنیاز هایی داریم مثلا قبل از یادگیری PHP خیلی خوب است که کمی با دنیای وب آشنایی داشته باشید. برای مثال اگر قبل از PHP کمی به طراحی وب با HTML و CSS مسلط باشید، کار شما در یادگیری و کار با PHP نیز بسیار ساده و راحت میشود. قطعا سوالی که ذهن شما را درگیر میکند این است که چگونه زبان PHP را بهتر یاد بگیریم . با زر سایت همراه باشید .
پیش نیاز های زبان PHP :
1.باید دانشجوی رشته کامپیوتر باشید.
اجازه دهید خیالتان را راحت کنم! کسی که در رشته کامپیوتر تحصیل نکرده باشد ، به سادگی طراح وب خوبی نخواهد شد. شما باید دروس حیاتیای مثل « مبانی کامپیوتر و برنامهنویسی » ، « برنامهنویسی پیشرفته » ، « پایگاه دادهها »، « مهندسی نرم افزار » (یا تجزیه و تحلیل) ، « طراحی وب » (همان HTML و CSS کافی است) ، مهندسی اینترنت و گرافیک را پاس کرده باشید تا بتوانید مفاهیم مختلف آن دروس را با هم ترکیب کنید تا بشود یک سایت یا سیستم مدیریت تحت وب.
توجه: به این حرفها دقت نکنید که یک دانشجو میگوید در دانشگاه چیزی یاد نمیگیریم . در بدترین شرایط، همین که ذهن شما با بعضی مفاهیم اولیه در این دروس آشنا شود، کافیست.پس باید یا دانشجو و کارآموز رشته کامپیوتر در کار و دانش یا دانشگاه باشید یا حداقل قصدتان این باشد که به زودی در این رشته مشغول به تحصیل شوید و همزمان با طی کردن ادامه مراحل، این دروس را پاس کنید. شاید برایتان سوال بوجود بیاید که اگر دانشجوی کامپیوتر نباشیم هیچ شانسی نداریم ؟
دقت کنید که هیچ چیز، تحصیلات دانشگاهی نمیشود . از آن چیزی که شما بیرون از دانشگاه یاد میگیرید خیلی برتر است، اگر فکر میکنید به صورت تجربی یا با مطالعه آنها را یاد میگیرید که سرِ کار هستید و دارید وقت خود را تلف میکنید.اگر میتوانید در دانشگاههای علمی-کاربردی در رشته نرم افزار یا فناوری اطلاعات برای دو سال (چهار ترم – کاردانی) مشغول به تحصیل شوید. وگرنه باید به طور آزاد، این دورهها را با استادی که بدانید خودش برنامهنویسی و طراحی وب انجام داده بگذرانید: پایگاه دادهها از دورههای ICDL (یعنی آموزش Access)، آموزش زبان C یا C++ (دقت کنید که زبان C تقریباً پایهی تمام زبانهای برنامهنویسی است و کسی که با آن آشنا نباشد خیلی سخت است یک PHPکار شود)، مبانی فناوری اطلاعات، فتوشاپ و … .
2.کسی که دائماً در وب نچرخد ، طراح وب نمیشود.
3.یک وبلاگ راه بیندازید
گام بعد این است که برای مدت کوتاهی با یک یا چند سرویسِ خوبِ وبلاگ کار کنید.مثلاً در بلاگفا و در Google Sites. (قدیمتر، WordPress و Blogger بودند که فیلتر شدند و من فکر میکنم بزرگترین اشتباه کمیته فیلترینگ ایران، فیلتر کردن این دو سرویس بود)در سرویسهای مختلف با یک نام کاربریِ ثابت ثبت نام کنید و سعی کنید مثلاً در آنها چند پست ارسال کنید. با امکانات آنها آشنا شوید. آنها را با هم مقایسه کنید…
البته قصد جدیتان این نباشد که در این وبلاگها بمانید. چون باید به زودی به سایت اصلیتان کوچ کنید. پس این موارد را انجام دهید :
۱- یک پروژه کوچک برای خودتان تصور کنید.
۲- سعی کنید با HTML و CSS سایتی برای پروژهی انتخابیتان طراحی کنید.
۳- هاست و دامنه بخرید و سایتی که طراحی کردهاید را آپلود کنید.
۴- مدتی روی آن سایت کار کنید و آرایش و تزیینش کنید.
۵- به مرور سایتتان را به یک سیستم مدیریت محتوا ارتقا دهید.
4.حالا به سراغ یادگیری PHP بروید.
چه ابزاری برای کدنویسی PHP لازم دارم؟
در اصل هیچ ابزار خاصی برای کدنوشتن به زبان پی اچ پی لازم نیست. کدهای PHP متنِ خالص هستند که میتوانید با هر ادیتوری که در دسترس باشد (حتی نوت پد) آن ها را بنویسید.اما اگر بخواهید کمی سریعتر کد بنویسید و کارتان آسان تر باشد از ادیتورهای عمومی و اگر بخواهید سریع و حرفهای کد بزنید از IDE ها استفاده کنید.ادیتوری مثل VSCode می تواند کار را راه بیندازد؛ اما اگر مشهورترین IDE ها برای PHP را بخواهید: PhpED و یا PHPStorm را دانلود و نصب کنید.
مزایای IDE ها در کدنویسی پی اچ پی:
1. بخش های مختلف کدها به صورت رنگی و متفاوت از همدیگر نمایش داده می شوند
2. از نظر املایی و ساختاری (syntax) کدهای شما را کنترل می کند (اگر مثلا تابعی را اشتباه نوشته باشید برایتان مشخص می کند)
3. توابع را پیشنهاد می دهد (بر اساس حروفی که تایپ می کنید) و همچنین پارامترها و آرگومانهای داخل تابع را یادآوری میکند
4. برجسته شدن پرانتزها و آکلادهای مرتبط با همدیگر (مثلا به راحتی می توانید شروع و پایان یک حلقه یا شرط را پیدا کنید)
5. شماره گذاری سطرها
فریمورک ها
PHP یه زبان برنامه نویسی سمت سرور میان برنامه نویسان به حساب میاد. چارچوب ها یا فریم ورک PHP برای برنامه نویسان بستری رو فراهم میکنن تا به راحتی و در کمترین زمان، وب سایت های قدرتمندی رو پیاده سازی کنن.بنابراین استفاده از فریمورک ها تا حد زیادی باعث صرفه جویی در زمان و کاهش حجم کار شما خواهد شد. در حال حاضر فریم ورک های زیادی در دسترس برنامه نویسان قرار دارن و انتخاب بهترین فریم ورک PHP، اولین قدم برای پیاده سازی سایت های حرفه ای و قدرتمند به حساب میاد.
معرفی 8 فریم ورک PHP
1.فریم ورک Laravel (لاراول) :
مزایا و برتری های فریم ورک لاراول (Laravel)
معایب و کاستی های فریم ورک لاراول (Laravel)
2.فریم ورک Symfony (سیمفونی) :
مزایا و برتری های فریم ورک سیمفونی (Symfony)
این چارچوب کاملا انعطاف پذیر هست و به خوبی میتونه با پروژه هایی همچون دروپال ادغام بشه. بنابراین میتونید این فریمورک رو به راحتی روی هر پلتفرمی نصب و استفاده کنید.برای استفاده از این فریمورک به یک فضای حافظه بسیار کم نیاز دارید. با استفاده از ماژول های ارائه شده برای این چارچوب، میتونید خیلی سریع برنامه ها رو پیاده سازی کرده و اونها رو توسعه بدین.این فریم ورک همچنین امکان استفاده از شرایط همکاری رو فراهم میکنه. این یعنی توسعه دهندگان به راحتی میتونن از بلوک های ساخت نرم افزار همچون مدیریت فرم ها و مدیریت ترجمه استفاده کنن.
معایب و کاستی های فریم ورک سیمفونی (Symfony)
3.فریم ورک Codelgniter (کدایگنایتر) :
مزایا و برتری های فریمورک Codelgniter
معایب و کاستی های فریمورک Codelgniter
چارچوب CodeIgniter دارای ORM داخلی نیست.اصلاح کدها گاهی دشوار خواهد بود.
4.فریم ورک CakePHP
یادگیری و استفاده از این فریم ورک کاملا آسان هست و به تازه کار ها توصیه میشه.
این فریم ورک با بکارگیری ویژگی هایی همچون محافظت از درخواست های جعلی (CSRF) امنیت قابل قبولی رو برای برنامه های شما فراهم میکنه.
5.فریم ورک Yii (یی)
مزایا و برتری های فریمورک Yii
این فریم ورک قابلیت همکاری با چارچوب های دیگه همچون Zend رو برای شما فراهم میکنه.
Yii یکی از چارچوب های سبک و در عین حال با کارایی بالا به حساب میاد.
این چارچوب دارای ویژگی های امنیتی بالا در برابر حملات احتمالی هست و گزینه خوبی برای پیاده سازی سیستم های مدیریت محتوا (CMS) خواهد بود.
معایب و کاستی های فریمورک YII