10 ترند بازاریابی درونگرا برای سال 2023

بازاریابی درونگرا مبتنی بر جذب کاربران به سمت برند از طریق ارائه ارزش به آنها است. این فرض اساسی در طول سالها تکامل یافته است، زیرا امکانات فناورانه برای جذب مشتریان جدید، همراهی کردن آنها در مسیر قیف تبدیل و ایجاد وفاداری افزایش یافته است. برای به روز نگه داشتن دانش خود در زمینه بازاریابی درونگرا، بد نیست نگاهی به بزرگترین روندهای بازاریابی درونگرا برای سال 2023 بیندازیم.

کدام روندهای بازاریابی درونگرا در سال 2023 غالب خواهند بود؟

1. محتوای ویدئویی کوتاه

ویدیوهای کوتاه یکی از ترندهای دیجیتال مارکتینگ است که در سال های اخیر رشد کرده است. بر اساس مطالعه روند صنعت بازاریابی HubSpot، بیش از نیمی از بازاریابان که از ویدیوهای کوتاه استفاده می‌کنند، قصد داشتند سرمایه‌گذاری خود را در سال 2023 افزایش دهند. علاوه بر این، ویدیوهای کوتاه دارای بهترین بازگشت سرمایه در بین تمام استراتژی‌های رسانه‌های اجتماعی هستند.

در ابتدا، ویدیوهای کوتاه از طریق پلتفرم هایی مانند Vine و TikTok در بین مخاطبان جوان محبوب شد. اما امروزه این فرمت از طریق پلتفرم هایی مانند اینستاگرام، یوتیوب و فیسبوک در معرض همه گروه های سنی و جمعیتی قرار می گیرد. انواع برندها از کلینیک های دندانپزشکی گرفته تا شرکت های نصب کننده تهویه مطبوع به سرعت به سمت استفاده از این فرمت در حال حرکت هستند

با توجه به سابقه استفاده از این فرمت محتوایی, در حال حاضر چندین سال تجزیه و تحلیل داده ها و بهینه سازی نتایج ویدیوهای کوتاه در دسترس متخصص های دیجیتال مارکتینگ وجود دارد، بنابراین زمان اصلاح استراتژی ها و ترکیب ویدیوهای کوتاه ارگانیک و پولی در پلتفرم هایی مانند TikTok، Instagram Reels، Tumblr، YouTube و Pinterest فرا رسیده است.

2. پادکست ها و کتاب های صوتی به شکل درونگرا

ویدئو تنها فرمت محتوای موجود برای متخصص های دیجیتال مارکتینگ نیست. صدا، از طریق پادکست ها و حتی کتاب های صوتی، می تواند راه خوبی برای جذب ترافیک ورودی و همراهی بیشتر با سرنخ ها در قیف تبدیل باشد.

پادکست‌ها می‌توانند یک کانال بازاریابی درونگرای بسیار قدرتمند برای برندهایی باشند که بر آموزش مصرف‌کنندگان تمرکز می‌کنند، می‌خواهند به مخاطبان بیشتری دست یابند و به دنبال تشویق مشارکت مخاطب هستند.

این فرمت در حال شکوفایی است و اعداد آن را ثابت می کنند:

  • 66 درصد از مردم پادکست را به تلویزیون ترجیح می دهند.
  • 58 درصد پادکست ها را به شبکه های اجتماعی ترجیح می دهند.
  • 96 درصد پادکست ها را بیشتر از روزنامه ها دوست دارند.
  • 74 درصد از مردم برای یادگیری چیزهای جدید به پادکست گوش می دهند.

3. استراتژی محتوای درونگرای همیشه سبز

بازاریابی محتوا به مدت 25 سال یکی از روندهای کلیدی بازاریابی درونگرا بوده است و برای مدت طولانی نیز این روند باقی خواهد ماند. اما برای دستیابی به بهترین نتایج و بازگشت سرمایه در بازاریابی محتوا در سال 2023، بیایید روی محتوای بدون تاثیر از زمان (timeless) یا “همیشه سبز (evergreen)” تمرکز کنیم.

محتوای همیشه سبز محتوایی است که در طول زمان، بدون نیاز به بروز رسانی یا با بروز رسانی اندک، به ارائه ارزش خود ادامه می‌دهد. به طور معمول، اینها مطالبی هستند که یک موضوع را با جزئیات توضیح می دهند. اگرچه ممکن است برای ایجاد آنها به زمان و منابع معینی نیاز داشته باشید، اما مزیت بزرگ آنها این است که برای سالیان طولانی به ارائه مزایا ادامه می دهند، بنابراین بازگشت سرمایه عالی خواهند داشت.

سرمایه گذاری روی تولید محتوا به عنوان ستونی از بازاریابی درونگرا در سال 2023 می تواند مزایای بسیاری را برای برندها به همراه داشته باشد، مانند:

رسانه‌های پولی، بازاریابی ایمیلی و تیم‌های فروش هزینه بالایی برای برندها هستند که به مرور زمان نیز افزایش می‌یابد. در مقابل، بازاریابی محتوا، به ویژه از طریق محتوای همیشه سبز، بسیار مقرون به صرفه تر است.

ابزارهای هوش مصنوعی جدید به ما کمک می کنند عبارات جستجوی ارزشمند را شناسایی کرده و محتوای هدفمندی برای آنها ایجاد کنیم تا سرنخ های بیشتری تولید کنیم.

محتوا هم دسترسی و هم تعامل با رسانه های اجتماعی را افزایش می دهد. برای استفاده حداکثری از این کانال، انتشار مطالب جدید به صورت منظم ضروری است.

مطلب پیشنهادی: آموزش ایجاد محتوای همیشه سبز و تاثیر آن بر سئو

4. محتوای باز در مقابل محتوای بسته

هنگام برنامه‌ریزی استراتژی محتوای خود برای سال 2023، مهم است که تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید روی محتوای باز یا بسته تمرکز کنید.

محتوای بسته در پشت یک فرم پنهان است، یعنی کاربر باید ابتدا اطلاعات خود را (مانند جزئیات تماس) برای دسترسی به آن وارد کند. این استراتژی به شما امکان می دهد از محتوای خود برای تولید سرنخ استفاده کنید، اما مزایای کمتری از نظر موقعیت یابی موتورهای جستجو ارائه می دهد و همچنین می تواند برخی از مشتریان بالقوه را منصرف کند.

از سوی دیگر، محتوای بدون ثبت یا محتوای باز برای عموم قابل دسترسی است. این نوع محتوا به ما کمک می کند تا سئو و آگاهی از برند را بهبود بخشیم و در بین مخاطبان خود اعتماد ایجاد کنیم.

البته این دو نوع محتوا متقابل نیستند. در بسیاری از موارد، استراتژی بهینه این است که بسیاری از محتوا های خود را به صورت باز در دسترس قرار دهید، اما برخی از محتوا های با ارزش را نیز ایجاد کنید تا از آنها به عنوان محتوای بسته استفاده کنید که به شما کمک می‌کند سرنخ دریافت کنید. برای اینکه این استراتژی موثر باشد، روی ایجاد صفحات فرودی تمرکز کنید که برای مخاطب هدف شما بسیار جذاب باشد.

مطلب پیشنهادی: 8 قاعده برای استراتژی بازاریابی درونگرا

5. اولویت دادن به محتوای شبکه های اجتماعی برای جذب سرنخ

برای درصد فزاینده ای از مصرف کنندگان، سایت اصلی برای حل سؤالات آنها دیگر Google نیست بلکه اینستاگرام است. کاربران به‌جای وب‌سایت‌های شرکتی، از افرادی که تصور می‌کنند می‌شناسند، مشاوره می‌گیرند. این شامل همه چیز از رویدادهای جاری گرفته تا محصولات مراقبت از پوست می شود.

فرآیند تحقیق خرید محصول یا خدمت توسط مشتریان بالقوه، پلتفرم‌ها، قالب‌ها و سازندگان مختلف را در بر می‌گیرد. آنها به دنبال ویدیوهای آموزشی استثنایی و در عین حال سرگرم کننده و بررسی نظرات دیگران برای اتخاد تصمیم نهایی هستند

برای متخصص های بازاریابی دیجیتال، این بدان معناست که وقت آن رسیده است که بر محتوای شبکه های اجتماعی تمرکز کنند، یا محتوایی که مستقیماً در شبکه‌های اجتماعی مصرف می‌شود و کاربر را تشویق به گذاشتن نظر می‌کند. یک موضوع توییتر، یک پست 200 کلمه ای در لینکدین یا یک ویدیوی اینستاگرام نمونه هایی از این روند هستند.

برای بهترین نتایج، یک لحن و سبک منحصر به فرد پیدا کنید و سعی کنید به جای ارسال مجدد، محتوای بومی برای هر پلتفرم ایجاد کنید. همچنین، فراموش نکنید که هر محتوا شامل فراخوان‌هایی برای اقدام با تمرکز بر تعامل به جای ترافیک باشد.

6. استفاده از ویدئو در طول سفر مشتری

ویدئو فرمت بسیار متنوعی است که می توانید در طول سفر مشتری از آن برای افزایش تبدیل استفاده کنید.

در مرحله اکتساب (Aquisition)، ویدئو می تواند به تبدیل بازدیدکنندگان به سرنخ و سرنخ ها به مشتریان کمک کند. به عنوان مثال، می توانید یک ویدیوی معرفی شرکت را در صفحه اصلی خود قرار دهید، آموزش های ویدیویی از محصولات خود ایجاد کنید یا از ویدیوها برای انتشار آخرین اخبار برندتان استفاده کنید.

در مرحله پذیرش (Adoption)، از ویدئوها برای نشان دادن ارزش محصول استفاده می شود، به عنوان مثال از طریق بررسی های تخصصی، وبینارها یا مطالعات موردی.

در مرحله وفاداری (Loyalty)، ویدیوهای برندسازی می‌توانند به شما کمک کنند تا مشتریان خود را با محتوایی مانند تریلر، نکات، ویدیوهای فرهنگ شرکت و فیلم‌های پشت صحنه به سفیران برند تبدیل کنید.

ویدئو همچنین می‌تواند فرمتی برای ایجاد محتوای همیشه سبز و به دست آوردن نتایج برای مدت طولانی باشد، و عملا دو روند بازاریابی درونگرا را با هم ترکیب کند.

7. وبینارها

همه گیری کرونا آخرین بهانه برای استفاده بیشتر از وبینارها بود. اکنون که این فرمت در بین برندهای مختلف محبوب شده است، به این فکر کنید که چگونه وبینارهایی را سازماندهی کنید که برجسته باشند و توسط آنها به اهداف خود برسید.

بزرگترین چالش های این فرمت این است که شرکت کنندگان تا آخر وبینار جلسه را ترک نکنند و  همچنین تبدیل شرکت کنندگان به سرنخ یا مشتری انجام شود. در اینجا چند نکته در مورد نحوه انجام این کار وجود دارد:

اگر قبلا یک وبینار برگزار کرده اید، نتایج را تجزیه و تحلیل کنید و تغییرات اصلی را که باید معرفی کنید شناسایی کنید. آیا مدت زمان وبینار برای انتظارات مخاطبان شما کافی بود؟ آیا موضوع ارزشی به همراه داشت؟

به نحوه تعامل با افراد در طول وبینار فکر کنید تا تجربه ای به یاد ماندنی ارائه دهید. این می تواند به سادگی اجرای یک نظرسنجی با سوالات جالب در فواصل زمانی منظم و درخواست از مخاطبان برای شرکت در آن باشد.

از ویژگی چت زنده برای دریافت و پاسخ به سوالات مخاطبان و تشویق تعامل استفاده کنید.

به کاربرانی که در طول وبینار آنلاین هستند و مشارکت دارند، جوایزی ارائه دهید، به عنوان مثال، فرصت شرکت در یک قرعه کشی.

8. برندهای B2B که از TikTok در استراتژی های ورودی خود استفاده می کنند

اگرچه ممکن است TikTok اولین کانالی نباشد که هنگام صحبت در مورد بازاریابی B2B به آن فکر می کنیم، اما حقیقت این است که مارک های B2B در این شبکه اجتماعی تعامل و بازگشت سرمایه بیشتری نسبت به مارک های B2C دارند. طبق داده‌های HubSpot، در حدود 58 درصد از بازاریابان B2B برای افزایش سرمایه‌گذاری خود در TikTok برنامه‌ریزی کرده‌اند، در حالی که 49 درصد از بازاریابان B2C این کار را انجام داده اند.

بنابراین، احتمالاً شرکت‌های فناوری و B2B بیشتری را در TikTok خواهیم دید. از این کانال برای هدف گیری از طریق نکات و ترفندهای کاربردی در قالبی آسان برای مصرف استفاده می شود.

یکی دیگر از روندهای بازاریابی B2B جالب در TikTok، استفاده از اینفلوئنسرها برای ایجاد محتوا مرتبط با برند است، زیرا محتوای شخص ثالث نسبت به محتوایی که مستقیماً از یک برند تولید می شود، اعتماد بیشتری ایجاد می کند. این نه تنها یک فرصت عالی برای برندها، بلکه برای آژانس هایی است که می توانند ابزارها، خدمات و آموزش های لازم را برای کار با TikTok ارائه دهند.

البته این نکته قابل ذکر است که این شبکه اجتماعی برای کاربران ایرانی محدود است و این آمار مربوط به شرکت های خارجی است و در حال حاضر استفاده از این کانال برای کسب و کارهای ایرانی ممکن نیست.

9. اتوماسیون و رشد در عملیات درآمد

گزارش اخیر وضعیت رسانه و برنامه ریزی محتوا HubSpot نشان داد که 78 درصد از برنامه ریزان رسانه از اتوماسیون استفاده می کنند. به لطف ابزارهای خود HubSpot و سایر شرکت‌های این صنعت، بازاریابان می‌توانند جنبه‌های کلیدی کار خود را خودکار کنند و از زمان به‌دست‌آمده برای بهبود تجربه مشتری و نتایج برند استفاده کنند.

ما معتقدیم متخصص های دیجیتال مارکتینگ به یافتن راه‌های جدید و خلاقانه برای استفاده از اتوماسیون در کارهای روزمره خود و به نفع سازمان بازاریابی خود ادامه خواهند داد. همچنین نیاز مستمر به عملیات درآمدزایی (RevOps) وجود خواهد داشت زیرا با یک بازار پر هیجان روبرو هستیم که در آن شرکت‌ها باید بتوانند به سرعت حرکت کنند.

10. کدام روش بازاریابی درونگرا برای شرکت های B2B و B2C بهتر عمل می کنند؟

بیایید این بررسی از روندهای بازاریابی ورودی در سال 2023 را با بررسی موثرترین اقدامات با توجه به نوع شرکت به پایان برسانیم.

برای شرکت های B2B، نتایج HubSpot موارد زیر را برجسته می کند:

ترکیب بازاریابی درونگرا و سئو در B2B موثرتر از B2C است.

برندهای B2B بازده بهتری را از بازاریابی درونگرا و سئو به طور کلی دریافت می کنند.

این نوع برندها بیشتر از وبلاگ ها، مطالعات موردی و مصاحبه در محتوای خود استفاده می کنند.

لینکدین برای برندهای B2B بسیار موثرتر است.

برندهای B2B به احتمال زیاد سئو را به همکاری با برند ترجیح می دهند.

به نوبه خود، شرکت های B2C باید به موارد زیر توجه داشته باشند:

برندهای B2C با تبلیغات کوتاه و بومی، بازگشت سرمایه بهتری به دست می آورند.

برای برندهای B2C، بهینه سازی جستجوی صوتی، واقعیت مجازی و افزوده، اینفلوئنسر مارکتینگ (استفاده از چهره های تاثیر گذار)، پادکست و محتوای کوتاه موثرتر است.

احتمال افزایش بودجه بازاریابی برندهای B2C در سال آینده بیشتر است.

تبلیغات فیزیکی مانند بیلبوردها در B2C موثرتر هستند.

برندهای B2C بیشتر از پادکست ها و چک لیست ها استفاده می کنند.

برندهای B2C سرمایه گذاری خود را در Twitch افزایش می دهند.

بازاریابان B2C به احتمال زیاد مشارکت برند را بر سئو اولویت می دهند.

در نهایت، در میان استراتژی‌هایی که برای برندهای B2B و B2C کار می‌کنند، رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی محتوا، تبلیغات اجتماعی بخش‌بندی‌شده، بازاریابی چهره های سرشناس را برجسته تر از بقیه میتوان در نظر گرفت.

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *