استراتژی کسب و کار چیست؟
تعریف استراتژی
به طور ساده می توان گفت استراتژی کسب و کار نحوه مدیریت پاسخ به سوالات چگونه و چطور در کسب و کار است که می توان گفت اولویت اول آن حفظ بقاء کسب و کار و بعد رشد آن از طریق ایجاد تمایز است. به این ترتیب که ما با درنظرگرفتن استراتژی ،با اختصاص صحیح منابع محدود، با بالفعل کردن فرصت های بالقوه برای خود و کسب و کار خود ارزش، تمایز و مزیت رقابتی خلق می کنیم.
حال توضیحی جداگانه در رابطه با عوامل بالا ارائه می دهیم:
1.هر کسب و کار منابع محدودی دارد که اگر بر روی امور بی اهمیت و بی اولیت هزینه شود موجب ورشکستگی و نابودی آن می شود. بنابراین ویژگی اصلی استراتژی تصمیم گیری با تمرکز بر اصلی ترین امور است. استراتژی به همان اندازه که به ما می گوید کجا برویم و چه کنیم، به ما می گوید که چه کارهایی را نباید انجام دهیم. به این ترتیب منابع باید برای اصلی ترین امور صرف شوند.
2.از طرف دیگر تغییرات دائمی در محیط موجبات بروز فرصت ها هستند. فرصت هایی در محیط وجود دارند که با توجه و استفاده از آنها، می توانیم کسب و کار خود را جلو ببریم. فرصت ها امکان یا بروز عوامل منفعت به صورت ناقص یا بالفعل هستند، این وظیفه ماست که آنها را به حالت بالقوه در بیاوریم. فرصتها می توانند نیازهای پنهان مشتریان باشد و یا حتی یک قدم جلوتر، نیازهایی که خود مشتریان آنها را نمی شناسند و ما می خواهیم برای آنها بوجود بیاوریم.
3.بحث بعدی وجود گلوگاه (نقطه بحرانی موفقیت) است. موانعی که به طور طبیعی در ساختار محیط، قوانین، یا هر مانعی دیگری وجود دارند و باعث می شوند نتوانیم از فرصت هایی که وجود دارند استفاده کرده و آنها را تبدیل به مزیت رقابتی کنیم. اگر ما بتوانیم به هر روش این موانع را بر طرف کنیم می توانیم مرزهای صنعت و کسب و کار خود را گسترش دهیم و اختلاف معنی داری با رقبایمان به وجود بیاوریم.
4.نهایتاً مزیت رقابتی نیز عاملی است که ما را از سایر رقبا متمایز می کند، مخصوص کسب و کار ماست، قابلیت کپی برداری توسط دیگران را ندارد و اصلیترین دلیلی است که مشتریان به خاطر آن از ما خرید می کنند.