جامعه مشتریان چیست و چرا به آن نیاز دارید

شناخت پرسونا خریدار یکی از بزرگترین چالش های بازاریابی است. فقط دانستن اطلاعات جمعیت شناختی مانند جنسیت یا سن کافی نیست. برای اینکه کمپین های شما واقعاً مؤثر باشند، باید نیازها و خواسته های پرسونا خریدار خود را کاملاً درک کنید و از آنها به عنوان مبنایی برای ایجاد ارتباطات واقعی استفاده کنید.

خبر خوب این است که امروز راه های بیشتری برای رسیدن به این هدف داریم. در این مقاله در مورد یک استراتژی بسیار مفید صحبت خواهیم کرد: جامعه مشتریان. ما به بررسی این خواهیم پرداخت که آنها چه هستند، چرا مهم هستند و چگونه می توان مرحله به مرحله جامعه مشتریان را ایجاد کرد.

جامعه مشتریان چیست؟

جامعه مشتریان فضای اختصاصی است که در آن رابطه بین یک برند و مشتریانش برقرار می شود. از جمله مواردی که در جامعه مشتریان شکل می گیرند, پرسش و پاسخ، اشتراک دانش، آموزش مشتری، فرصت‌های تبلیغاتی، پشتیبانی مرتبط با محصول، نقد و بررسی‌ها و غیره هستند.

در سال‌های اخیر، ایجاد جوامع مشتریان آنلاین به لطف دسترسی به اینترنت و تلفن‌های هوشمند شتاب بیشتری گرفته اند. علاوه بر این، شرکت ها بسیار بیشتر به سمت بازاریابی مشتری محور در حرکت هستند. مشتریان نقش بسیار مهم تری در این رابطه دارند، بنابراین ساختارهای قدرت برابر شده اند.

اطلاعات آنلاین دیگر توسط برندها یا کارشناسان کنترل نمی شود. در عوض، نظرات و نقد و بررسی مشتریان نقش اصلی را ایفا می کنند. مشتریان به جای استفاده از کانال‌های ارتباطی سنتی‌تر، برای جستجوی اطلاعات در لحظه و تعامل مستقیم با شرکت به جامعه سازی روی می‌آورند.

چرا باید جامعه مشتریان خود را بسازید؟

  • جامعه یا انجمن های مشتریان به کاربران کمک می کنند تا بیشترین بهره را از محصولات شما ببرند و از تجربه ای بهتر لذت ببرند. به عنوان مثال، بسیاری از محصولات مرتبط با آشپزی دارای انجمن هایی برای به اشتراک گذاری دستور العمل ها هستند.
  • آنها مکان بسیار خوبی برای دریافت اطلاعات دست اول از مشتریان در مورد محصولات و خدمات شما و تشخیص نیازهای برآورده نشده احتمالی هستند. یکی از جالب ترین کاربردهای جامعه مشتریان این است که از مشتریان خود سؤال کنید و از اطلاعاتی که آنها ارائه می دهند برای توسعه محصولات و خدمات جدید استفاده کنید.
  • می تواند با بهبود تجربه مشتری به شما کمک کند از رقبا متمایز شوید. کاربران از مزایایی در قالب اطلاعات و محتوا و همچنین تعاملات مثبت با دیگرانی که علایقشان را به اشتراک می گذارند، بهره مند می شوند. و همه اینها به نفع برند تمام می شود.
  • داده‌های به‌دست‌آمده از رفتار جامعه مشتریان شما می‌تواند به شما کمک کند تا هر نقطه تماس مشتری را در سطح بسیار بالاتری از جزئیات شخصی‌سازی کنید، که به بازاریابی مؤثرتر و رضایت بیشتر مشتری تبدیل می‌شود.

چگونه جامعه مشتریان خود را ایجاد کنیم؟

آیا به ایجاد جامعه مشتریان برای برند خود فکر می کنید؟ در اینجا چند کانال وجود دارد که می تواند به شما کمک کند.

وبلاگ ها: وبلاگ های شرکتی می توانند به عنوان بستری برای مشتریان برای انتشار نظرات خود در مورد محصولات و خدمات شما و تبادل نظرات با یکدیگر عمل کنند.

نظرسنجی: نظرسنجی ها همیشه ابزاری کلیدی برای جمع آوری نظرات مشتریان بوده اند. امروزه ابزارهای متعددی برای ایجاد نظرسنجی های آنلاین و تجزیه و تحلیل نتایج از طریق کنترل پنل های سفارشی وجود دارد.

ایمیل: پایگاه داده ایمیل شما همچنین می تواند به عنوان یک انجمن عمل کند. یک لیست انتخابی از مشتریان ایجاد کنید و نظر آنها را در مورد مسائلی که بیشتر به شما مربوط می شود بخواهید. معمولاً صادقانه‌ترین پاسخ‌ها از سوی مشتریان وفادار و بسیار متعهد است. برای اینکه این استراتژی عمل کند، مطمئن شوید که با ایجاد تغییرات لازم در محصولات و خدمات خود، پاسخ های آنها را بی جواب نگذاشته اید.

گروه‌های تمرکز: گروه‌های تمرکز روشی کلاسیک برای شناخت بهتر شخصیت خریدار هستند و اکنون سازماندهی آنها آسان‌تر از همیشه است. در این نوع گروه‌ها، برند می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را از مشتریان کسب کند و آنها می‌توانند مستقیماً سؤالات خود را از کارشناسان برند بپرسند.

پلتفرم های رسانه های اجتماعی: رسانه های اجتماعی فضایی طبیعی برای سازماندهی جوامع هستند، زیرا مشتریان برای تعامل و بازخورد به این پلتفرم ها می آیند. آنها همچنین به شکل پیش فرض شامل ویژگی هایی مانند ارسال، آپلود و به اشتراک گذاری فایل ها و نظر دادن هستند که یک مزیت محسوب می شود.

10 سوالی که باید قبل از ایجاد جامعه مشتریان از خود بپرسید

دلیل اصلی شما برای ایجاد جامعه مشتریان چیست؟ به عنوان مثال، بهبود کیفیت محصولات و خدمات، در معرض قرار دادن بیشتر برند، افزایش وفاداری مشتریان و غیره.

کاربران از پیوستن به انجمن شما چه چیزی دریافت خواهند کرد؟ یک ارزش پیشنهادی واضح تعریف کنید که مشتریان را تشویق به مشارکت کند.

چه نوع کاربرانی را در جامعه خود می خواهید؟ به عنوان مثال، در مورد برندهای B2B، ممکن است بخواهید جوامع حرفه ای برای افرادی با موقعیت های خاص ایجاد کنید.

آیا می خواهید جامعه شما خصوصی باشد یا عمومی؟ در حالت اول، برند دسترسی به جامعه را کنترل می کند، در حالی که در حالت دوم هر کسی می تواند به آن بپیوندد. گزینه دیگر این است که کاربران موجود می توانند دیگران را اضافه کنند.

به دنبال ایجاد جامعه ای با چه اندازه هستید؟ سعی کنید اهداف واقعی را هم برای تعداد کاربران و هم برای تعداد موضوعات، پست ها و سایر محتوای به اشتراک گذاشته شده تعیین کنید تا جامعه شما قابل دوام باشد.

استراتژی محتوای شما برای جامعه چیست؟ چگونه و چه زمانی برند و کاربران محتوا را ارسال می کنند؟ آیا می خواهید پست های قدیمی تر را بایگانی کنید یا کل تاریخچه را در دسترس مشتریان قرار دهید؟

آیا نیاز به نظارت فعالانه جامعه خود دارید؟ مهم است که از قبل در مورد منابعی که برای انجام این کار نیاز دارید فکر کنید.

چگونه می خواهید از داده های کاربران جامعه محافظت کنید؟

افراد از چه سیستمی برای ورود استفاده خواهند کرد؟ آیا آنها نیاز به ایجاد یک حساب کاربری خاص برای برند شما دارند یا می توانند از سایر رسانه های اجتماعی یا حساب های ایمیل استفاده کنند؟

چه داده هایی را می خواهید از جامعه خود جمع آوری کنید؟ یکی از کارکردهای اصلی جوامع مشتریان، به دست آوردن داده های فردی و انبوه در مورد مشتریان شما است، بنابراین به این فکر کنید که به چه اطلاعاتی نیاز دارید و چگونه می خواهید آنها را به دست آورید و پردازش کنید.

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *